Hondenurn keramiek hond spaniel.

Veelgestelde vragen

Hoi, wat fijn dat je interesse hebt om een dierenbeeld door mij te laten maken! Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

Hoeveel kost het om een dierenbeeld te laten maken?
– De kosten voor het laten maken van een dierenbeeld in keramiek starten vanaf €950 (ongeacht het formaat van het beeld).
– De kosten voor het laten maken van een beeld in brons zijn mede afhankelijk van de offerte van de bronsgieter. Houd ermee rekening dat brons kostbaarder, maar ook vele malen sterker, is dan keramiek.

– Ik vraag een aanbetaling van 20% van de kostprijs. Deze vraag ik te betalen zodra ik start met het beeld. Vanaf dan zal ik je foto’s en filmpjes toezenden van het maakproces. Het resterende bedrag wordt voldaan voor of tijdens het ophalen van het dierenbeeld.

Hoe groot is het beeld in keramiek?
De afmetingen van het beeld zijn maximaal 35x35x35cm.

Hoe groot is het beeld in brons?
Alle afmetingen zijn bespreekbaar.

Wat heb je nodig voor het laten maken van een dierenbeeld?
Ik heb duidelijke foto’s nodig. Het liefst in de positie die je ook in het beeld vastgelegd wilt hebben.

Wanneer is het beeld klaar?
Ik heb helaas maar twee handen en één hoofd. Momenteel is mijn agenda t/m 2025 volgeboekt en neem ik geen nieuwe opdrachten aan. Op deze website en mijn social media zal ik kenbaar maken wanneer ik de wachtlijst open stel.

Kan ik het beeld als urn gebruiken?
Jazeker! Alle dierenbeelden zijn hol waardoor er as (of andere dierbare spullen) in het beeld bewaard kan worden. In de onderzijde van het beeld zit een gat waardoor het beeld als een stolp, bijvoorbeeld over een potje met as, geplaatst kan worden. Het is zelfs mogelijk om een deksel in het beeld te laten maken. Ik adviseer wel altijd om de as in een potje of plastic zakje te doen, omdat ik niet met 100% zekerheid kan garanderen dat er geen enkel gaatje in het beeld zit.

Kan het beeld buiten staan?
– De beelden in keramiek kunnen NIET buiten staan. Tijdens vorst kunnen ze namelijk kapot vriezen.
– Beelden in brons zijn weerbestendig.

Hoe komt het dierenbeeld bij mij thuis?
Het verzenden van beelden vind ik ontzettend stressvol omdat ik bang ben dat beelden beschadigd raken of kwijtraken tijdens het transport. Ik vraag dus altijd om het beeld bij mij thuis (in Limburg) te komen ophalen. Een kop koffie of thee staat dan voor je klaar!

Asbeeld hond stafford terrier keramiek
Hondenbeeld-vechthond-keramiek

Een asbeeld van jouw overleden hond laten maken

-werkwijze-

Asbeeld-overleden-hond-buldog

Informatie verzamelen

We bespreken samen jouw wensen voor het asbeeld. Jij zorgt voor duidelijke foto’s en brengt mij op de hoogte van alle kenmerken van  jouw maatje. Ik heb jouw hulp nodig!

Asbeeld overleden hond maken keramiek

Aan de slag!

Alle asbeelden worden met de hand gemaakt. Met behulp van jouw foto’s focus ik me eerst de grove verhoudingen en vervolgens op de kleinste details. Stap-voor-stap ontstaat er een prachtige urn! 

Hondenurn overleden hond keramiek

Ik houd je op de hoogte!

Tijdens het gehele proces stuur ik je foto’s en filmpjes. Je wordt dus actief betrokken bij het creëeren van het asbeeld van jouw overleden maatje. Dit wordt enorm gewaardeerd door mijn klanten!

Hondenurn overleden hond buldog keramiek

Jouw hond in beeld!

Het asbeeld wordt gebakken op 1040 graden in een keramiekoven. Telkens is het spannend als de oven wordt geopend. Het asbeeld kan door jou opgehaald worden maar verzending is ook mogelijk.

Asbeelden door mij gemaakt

Hondenurn overleden hond buldog keramiek
Franse Buldog | Keramiek
30x30x30cm | Te koop
Asbeeld hond stafford terrier keramiek
Americaanse Stafford | Keramiek
Verkocht
Asbeeld cocker spaniel keramiek dierenbeeld
Cocker Spaniel | Keramiek
Verkocht
Dierenbeeld-boomklever-schors-keramiek.

De muskusos is prachtig. Hij heeft een plekje naast de TV gekregen zodat we hem vanaf de bank goed kunnen zien. Het was een fijne ervaring om bij Inez dit beeld te kopen. Ze gaf ons goed advies, zodat we de juiste keuze hebben gemaakt.

– Ed –

 

Dierenbeeld-boomklever-schors-keramiek.

Heel tevreden over de aankoop van onze boomklevers. Heel aangename ervaring om Inez te mogen ontmoeten op de keramiekmarkt in Maaseik. Zeer mooie dierenbeelden die waarheidsgetrouw zijn vervaardigd met de nodige accenten en expressie.

– Bart –

 

Dierenbeeld-boomklever-schors-keramiek.

Inez zet haar talent, skills en tijd in om iets te creëren waar mij in elk geval de mond van open viel. Ik heb inmiddels een beeld van haar, waar ik dagelijks van geniet.

– Martine –

 

Hallo!

Mijn naam is Inez Eijkenboom en ik maak met veel liefde dierenbeelden van overleden huisdieren. Hierbij werk ik nauw samen met jou, want jij kent jouw lieve maatje als de beste. Ik vind het namelijk zeer belangrijk dat het beeld de persoonlijkheid van het overleden dier uitstraalt. Tijdens het hele maak-proces word je op de hoogte gehouden met behulp van foto’s en filmpjes. SAMEN maken we dus een prachtig dierenbeeld waarin je ook de as, een plukje haren, de halsband of het favoriete speeltjes van jouw overleden huisdier kunt bewaren.

Mensen troost bieden met een beeld van hun overleden huisdier maakt mij zeer dankbaar!

Inez Eijkenboom met dierenbeeld ijsbeer.
Meer dierenbeelden zien?

Ik maak niet alleen dierenbeelden van overleden huisdieren maar ook van vele andere bijzondere diersoorten. Mijn passie voor dieren is groot en er zijn dan ook maar weinig diersoorten die ik niet interessant, mooi of bijzonder vind. Eigenlijk zou ik ze het liefst allemaal in een dierenbeeld vastleggen!

Hondenurn overleden hond buldog keramiek

Een dierenbeeld voor Freek Vonk!

 

Holy moly!!! Hoe gaaf is dit?!!

Freek Vonk, één van de grootste dierenliefhebbers van Nederland, is super blij met mijn beeld van een Afrikaanse wilde hond! Ik ontving een filmpje waarin ik persoonlijk door Freek werd bedankt. Super leuk! Dit was zijn reactie:                                              pppppppp
Wat een ongelooflijk mooie wilde hond met geweldige details! Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor dit prachtige beeld! Ik kan aan dit prachtige beeld zien dat wij onze liefde voor dieren delen. Ik ben er super blij mee en geef hem een mooi plekje in mijn huis. 
Freek Vonk met dierenbeeld in keramiek
Freek Vonk met dierenbeeld in keramiek

Denk je erover om een asbeeld van jouw overleden hond te laten maken?

Maar twijfel je nog? Dat snap ik, want het klinkt misschien als een hele onderneming. Je kunt me altijd bellen of mailen, ook al weet je het nog niet zeker. Ik denk graag met je mee.

Wil je meer weten? Stuur me gerust een berichtje!

 

1 + 15 =

Contact opnemen met Inez

 

06 – 24 23 84 74

info@inezeijkenboomsculptures.nl

Pin It on Pinterest