Over Inez

Dieren zijn mijn grote passie,

zowel in levende lijve als in keramiek en brons. Het maken van dierenbeelden begon als een hobby, naast mijn werk als dierverzorger bij GaiaZOO Kerkrade. Ondertussen heb ik mijn baan bij de dierentuin beëindigd om fulltime dierenbeelden te kunnen maken. De ene droom heeft plaats gemaakt voor de andere droom, maar de passie voor dieren zal nooit verdwijnen!

Liefde voor keramiek

Als kind heb ik heel veel getekend maar het was pas op mijn 26e dat ik de liefde voor klei ontdekte. Gedurende 2 jaar heb ik de deeltijdopleiding Beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten in Hasselt (België) gevolgd. Hier heb ik geleerd goed naar verhoudingen te kijken. In de jaren die volgden kreeg ik twee dochters en raakte het werken met klei op de achtergrond. De lijst met ideeën voor dierenbeelden bleef echter groeien. Totdat ik er niet meer aan ontkwam: mijn handen moesten de klei voelen en al deze ideeën omzetten tot echte dierenbeelden! In het begin was het vooral zoeken naar technieken die voor mij werkten. Al doende, en met vallen en opstaan, deed ik de afgelopen jaren veel ervaring op. Naast het vormgeven in klei vind ik ook het kleurgebruik in mijn beelden belangrijk. De basis hiervoor is tijdens de workshop “Kleurproeven” bij Sonja Deckers-Voortmans gelegd. Vervolgens heb ik heel veel (lees: honderden) kleurproeven gemaakt zodat ik mijn beelden de gewenste kleuren kan geven.

 

De prachtige dierenwereld vastleggen in klei maakt me gelukkig. Ik hoop dat ik dit op jou kan overbrengen zodat we samen de wereld een beetje mooier kunnen maken.

Fascinatie voor brons

Ik vind het ontzettend leuk om me te blijven ontwikkelen. Beelden maken in brons stond al lang op mijn verlanglijstje. In 2021 was het zover en heb ik de cursus bronsgieten bij Bronsgieterij Custers in Grathem gevolgd. Hierdoor kan ik een deel van het bronsgietproces (o.a. mallen maken) zelf uitvoeren waardoor ik klanten nog meer kan betrekken bij het creatieve proces.

Kortom, ik hoop nog ontzettend veel te leren, mooie uitdagingen aan te gaan en vooral veel mensen blij te maken met mijn dierenbeelden!

 

PS. Wil je me nog iets vragen? Neem gerust contact met mij op via info@inezeijkenboomsculptures.nl

Een dierenbeeld voor Freek Vonk!

 

Holy moly!!! Hoe gaaf is dit?!!

Freek Vonk, één van de grootste dierenliefhebbers van Nederland, is super blij met mijn beeld van een Afrikaanse wilde hond! Ik ontving een filmpje waarin ik persoonlijk door Freek werd bedankt. Super leuk! Dit was zijn reactie:                                              pppppppp
Wat een ongelooflijk mooie wilde hond met geweldige details! Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor dit prachtige beeld! Ik kan aan dit prachtige beeld zien dat wij onze liefde voor dieren delen. Ik ben er super blij mee en geef hem een mooi plekje in mijn huis. 
Freek Vonk met dierenbeeld in keramiek
Freek Vonk met dierenbeeld in keramiek

Contact opnemen met Inez

 

06 – 24 23 84 74

info@inezeijkenboomsculptures.nl

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag