dierenbeeld laten maken

Een dierenbeeld maken, dat doen we samen! Jij weet welke kenmerken bij jouw geliefde dier horen en welke kenmerken je in het beeld terug wilt zien. De informatie die ik van jou ontvang zal ik vertalen naar een mooi dierenbeeld. Hierbij is veel mogelijk: liggende, zittende of staande positie, oren omhoog of omlaag, slaperige of alerte blik, brons of keramiek, etc. Ik verwerk namelijk graag veel details in het beeld, zodat het nog meer gaat leven.

Misschien denk je: oei, dat klinkt moeilijk! Geen paniek, stapsgewijs komen we tot een eindresultaat. Gedurende het gehele creatieve proces houd ik jou op de hoogte en mag jij me aanwijzingen geven. Graag zelfs, want jij kent jouw huisdier het beste en ik wil dat JIJ tevreden bent met het beeld!

Vertel me je wensen, dan kijken we samen of het past bij mijn aanbod en bij jouw ideeën en budget.

Hoe werkt het?

1. Kennismaken

Een beeld in opdracht laten maken begint altijd met een vrijblijvende aanvraag. Deze geeft mij informatie over jouw wensen wat betreft de diersoort en het materiaal. Vervolgens neem ik contact met je op om de details te bespreken. Denk hierbij aan de houding van het dier (zittend, liggend, lopend), het karakter (speels, verlegen, trots) en andere specifieke eigenschappen die jij graag in het beeld terug wil zien. Een bepaalde houding of oogopslag geeft het dierenbeeld een zeer eigen persoonlijkheid!

2. Fotoshoot!

Een goede voorbereiding is het halve werk dus ik heb duidelijke foto’s nodig van jouw dier. Je kunt me foto’s mailen, je kunt met jouw dier bij mij langs komen of ik kom bij jou op bezoek. Dit is afhankelijk van de diersoort en jouw woonplaats. Wanneer het dier overleden is of op een tropische bestemming woont, dan zal ik het beeld mbv jouw foto’s en/of foto’s van internet maken.

3. Aan de slag!

Zodra we alles besproken hebben, kan ik aan de slag gaan met jouw beeld. Nu wordt het echt leuk want jouw betrokkenheid vind ik erg belangrijk! Tijdens het gehele creatieve proces zal ik je op de hoogte houden door foto- en video-updates te mailen. Je bent natuurlijk ook welkom om bij mij thuis een kijkje te komen nemen. Aarzel niet om kritisch te zijn want ik wil dat JIJ tevreden bent!

4. Jouw dier in beeld!

Wanneer het beeld geverfd en gebakken is, kan het beeld opgehaald of verzonden worden.

Houd er rekening mee dat dit gehele proces een aantal weken in beslag neemt.

Brons is een zeer sterk materiaal en uitstekend bestand tegen alle weersomstandigheden. Het vervaardigen van een dierenbeeld in brons gebeurt volgens de “verloren-was-methode”. Deze ambachtelijke werkwijze bestaat uit vele handelingen, waaronder:

1. Dierenbeeld in klei maken.

2. Siliconenmal van dit beeld maken.

3. Mbv de siliconenmal een kopie van het beeld in gietwas maken.

4. Brons gieten.

5. Bronzen beeld bijwerken (ciseleren).

6. Bronzen beeld op kleur brengen (patineren).

Houd bij de aanvraag van een bronzen beeld rekening met een levertijd van minimaal 3 maanden!

Heb jij een geweldig idee voor een beeld?

Laat het me hier weten, dan neem ik snel contact met jou op!

1 + 9 =

Contact opnemen met Inez

 

06 – 24 23 84 74

info@inezeijkenboomsculptures.nl

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag