Een dierenbeeld naar jouw wens laten maken

Een dierenbeeld maken, dat doen we samen!

Bij de voorbereidingen en tijdens het maken van een dierenbeeld kan ik jouw hulp goed gebruiken. Jij weet namelijk als de beste welke eigenschappen bij jouw geliefde dier horen en welke kenmerken je in het beeld terug wilt zien. De informatie die ik van jou ontvang, zal ik vertalen naar een mooi dierenbeeld. Hierbij is veel mogelijk: liggende, zittende of staande positie, oren omhoog of omlaag, slaperige of alerte blik, brons of keramiek, etc. Ik verwerk graag veel details in mijn dierenbeelden, zodat ze nog meer gaan leven.

Misschien denk je: oei, dat klinkt moeilijk! Geen paniek, stapsgewijs komen we tot een eindresultaat. Gedurende het gehele creatieve proces houd ik jou op de hoogte en mag jij me aanwijzingen geven. Vooral bij het maken van huisdieren kan ik deze goed gebruiken. Want jij kent jouw geliefde maatje het beste en ik wil dat JIJ tevreden bent met het beeld!

 

 Een beeld van jouw huisdier of favoriete diersoort laten maken

-plan van aanpak-

Asbeeld-overleden-hond-buldog

1. Kennismaking & informatie verzamelen

Een beeld van jouw (huis)dier in opdracht laten maken, begint altijd met een vrijblijvende aanvraag. Hierna zal ik contact met je opnemen om jouw wensen te bespreken. Denk hierbij aan de houding van het dier, het karakter en andere eigenschappen die jij graag in het beeld terug wil zien. Dit geeft het dierenbeeld een zeer eigen persoonlijkheid!

Voordat ik aan de slag kan gaan, heb ik foto’s nodig van jouw huisdier of favoriete dier. Ik heb niet veel foto’s nodig maar het is wel belangrijk dat ze duidelijk zijn. Mocht je twijfelen over de kwaliteit, dan kun je gerust contact met me opnemen zodat ik ernaar kan kijken.

Asbeeld overleden hond maken keramiek

2. Aan de slag met de klei!

Zodra we alles besproken hebben en ik de foto’s ontvangen heb, kan ik aan de slag gaan met het dierenbeeld.

(Binnenkort verschijnt hier een link naar een blog waarin ik mijn werkwijze beschrijf).

Hondenurn overleden hond keramiek

3. Ik houd je op de hoogte!

Tijdens het gehele maak-proces zal ik je op de hoogte houden met behulp van foto’s en filmpjes. Deze stuur ik je per whatsapp of email toe. Je bent natuurlijk ook welkom om bij mij thuis in Buchten een kijkje te komen nemen. Mijn klanten waarderen dit enorm omdat ze actief betrokken worden bij  het creëeren van een dierbaar beeld. Ook vinden ze het geweldig om te zien hoe een dierenbeeld in keramiek of brons “geboren” wordt.

 

Hondenurn overleden hond buldog keramiek

4. Jouw (huis)dier in beeld!

Nadat de vorm van het dierenbeeld door jou is goedgekeurd, zal ik het beeld kleur geven met engobes en glazuren. Vervolgens wordt het beeld gebakken op 1040 graden in een speciale keramiekoven.

En dan… wordt de oven geopend en kan het beeld door jou opgehaald worden. Verzending is natuurlijk ook mogelijk!

Houd er rekening mee dat dit gehele proces 4-6 weken (afhankelijk van de wachttijd) in beslag neemt.

Een dierenbeeld in keramiek of brons?

Asbeeld overleden hond buldog keramiek

Keramiek

Keramiek betekent gebakken klei. Alle dierenbeelden worden hol opgebouwd. Er mogen namelijk geen luchtbellen in de klei zitten omdat deze in de oven zullen uitzetten. Het beeld kan dan kapot springen. De beelden worden gekleurd met door mij zelf samengestelde engobes (vloeibare klei waaraan kleurpigmenten zijn toegevoegd) en glazuren. Deze worden meegebakken op 1040 graden waardoor ze vastbakken aan het beeld. De kleuren zullen dus nooit afgeven en het beeld kan met water schoongemaakt worden.

Geschikt voor: binnen
Formaat: maximaal 35x35x35cm
Oplages: maximaal 8 stuks
Levertijd: 4-6 weken

 

Dierenbeeld giraf brons

Brons

Brons is een zeer sterk materiaal en uitstekend bestand tegen alle weersomstandigheden. Het vervaardigen van een dierenbeeld in brons gebeurt volgens de “verloren-was-methode”. Deze ambachtelijke werkwijze bestaat uit vele handelingen die ik bijna allemaal zelf uitvoer. Alleen het bronsgieten (1200 graden!) en het patineren (op kleur brengen van het brons) wordt uitbesteed aan Bronsgieterij Custers in Grathem.

Geschikt voor: binnen en buiten
Formaat: van zeer klein tot zeer groot leverbaar
Oplages: maximaal 8 stuks
Levertijd: ongeveer 6 maanden

Heb jij een geweldig idee voor een beeld?

Laat het me hier weten, dan neem ik snel contact met jou op!

5 + 11 =

Dierenbeeld-boomklever-schors-keramiek.

De muskusos is prachtig. Hij heeft een plekje naast de TV gekregen zodat we hem vanaf de bank goed kunnen zien. Het was een fijne ervaring om bij Inez dit beeld te kopen. Ze gaf ons goed advies, zodat we de juiste keuze hebben gemaakt.

– Ed –

 

Dierenbeeld-boomklever-schors-keramiek.

Heel tevreden over de aankoop van onze boomklevers. Heel aangename ervaring om Inez te mogen ontmoeten op de keramiekmarkt in Maaseik. Zeer mooie dierenbeelden die waarheidsgetrouw zijn vervaardigd met de nodige accenten en expressie.

– Bart –

 

Dierenbeeld-boomklever-schors-keramiek.

Inez zet haar talent, skills en tijd in om iets te creëren waar mij in elk geval de mond van open viel. Ik heb inmiddels een beeld van haar, waar ik dagelijks van geniet.

– Martine –

 

Contact opnemen met Inez

 

06 – 24 23 84 74

info@inezeijkenboomsculptures.nl

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag