Hondenurn keramiek hond spaniel.

Rouwen om overleden hond

Iedereen rouwt om zijn overleden hond op zijn eigen manier. De rouw om jouw overleden hond zal bestaan uit ups en downs. Het ene moment zal het best meevallen en het volgende moment ben je de wanhoop nabij. Iedereen verwerkt het verlies van zijn hond op zijn eigen manier. Misschien ben je een nuchter type en kun je goed relativeren dat het overlijden van een dierbare naaste “erger” is dan het overlijden van een dierbare hond. Bij een ander stort de wereld in en was er niets om die rouw te kunnen relativeren. De een neemt heel snel weer een nieuw dier in huis, en de ander wil er nooit meer aanbeginnen. Uiteindelijk komt het einde van de rouw in zicht. Dan komen de mooie herinneringen die je enorm zult gaan koesteren.

Rouwverwerking overlijden hond verdriet

Na het rouwen om jouw overleden hond begint de acceptatie

De rouw om jouw overleden hond zal eindigen met acceptatie. Oftewel; je erbij neerleggen dat jouw hond niet meer terug komt. Acceptatie van het verlies van jouw hond betekent niet dat je jouw hond vergeten bent! Misschien heb je zelfs al vrij snel een nieuwe hond in huis genomen, ook dan kan je overleden maatje nog dagelijks in jouw gedachten zijn. Veel mensen vinden het daarom fijn om, naast de herinneringen, ook een tastbaar aandenken een hun overleden hond te hebben.

Asbeeld hond stafford terrier keramiek

De pijn tijdens het rouwen verzachten met een prachtig beeld van jouw overleden hond

Herinneringen ophalen aan een overleden hond helpt bij het het rouwen om het gemis. Een tastbaar beeld van jouw overleden hond in keramiek of brons kan tijdens de rouw een belangrijke rol spelen. Een beeld dat je even een aai over zijn kop kunt geven en waartegen je kunt praten, zoals je eerder ook altijd deed. Een dierenbeeld waarvan je blij wordt als je hem ziet en het verdriet na het overlijden van jouw hond verzacht. Je kunt met een warm hart terugdenken aan jouw overleden maatje en aan alles wat jullie samen hebben meegemaakt.

Een dierenbeeld voor jouw overleden hond waarin je de mooiste herinneringen kunt bewaren

Mooie herinneringen kunnen veel troost bieden tijdens het rouwen om jouw overleden hond. Het liefst wil je de meest dierbare spullen van jouw overleden maatje op een mooie manier bewaren. Zeg nou zelf, wat is mooier dan al die herinneringen bewaren in een beeld dat op jouw overleden hond lijkt? Het  beeld kan niet alleen gebruikt worden om de as van jouw overleden hond te bewaren, maar je kunt hierin ook een plukje haren, de halsband of het favoriete speeltje van jouw beste maatje opbergen. Alle beelden zijn hol van binnen. In het beeld is dus voldoende ruimte om waardevolle spullen van jouw hond te bewaren.

Hondenurn overleden hond buldog keramiek

Een prachtig aandenken aan jouw overleden hond dat:

^

de persoonlijkheid van jouw beste maatje weergeeft

^

uniek is en karakter toont

^

geschikt is om herinneringen aan jouw overleden hond in te bewaren

^

helemaal naar jouw wens wordt gemaakt

^

je op een mooi plek in huis, de tuin of bij het graf van jouw viervoeter kunt plaatsen

Een dierenbeeld van je overleden hond naar jouw wens laten maken

Het mooi beeld van jouw overleden hond waarin je zowel de as als andere herinneringen kunt bewaren, kan het verdriet tijdens het rouwen enorm verzachten. Je hebt er één of meerdere nachten over geslapen en besloten dat je een dierenbeeld van jouw overleden hond wilt laten maken. Hoe gaat dit nu verder in zijn werk? Eerst gaan we samen bespreken welke kenmerken typerend voor jouw hond waren. Denk aan de houding van de oren, een vlekjes, litteken, stand van de kop of blik in de ogen. Ieder detail vind ik zeer belangrijk omdat deze ervoor zorgen dat jij een mooie aandenken aan jouw hond krijgt. Ook foto’s (en filmpjes) van jouw hond heb ik nodig om te zorgen dat het beeld zoveel mogelijk op jouw overleden hond lijkt.

Een beeld van jouw overleden hond laten maken

-werkwijze-

Asbeeld-overleden-hond-buldog

Informatie verzamelen

We bespreken samen jouw wensen voor het dierenbeeld. Jij zorgt voor duidelijke foto’s en brengt mij op de hoogte van alle kenmerken van  jouw maatje. Ik heb jouw hulp nodig!

Asbeeld overleden hond maken keramiek

Aan de slag!

Alle dierenbeelden worden met de hand gemaakt. Met behulp van jouw foto’s focus ik me eerst de grove verhoudingen en vervolgens op de kleinste details. Stap-voor-stap ontstaat er een prachtig beeld! 

Hondenurn overleden hond keramiek

Ik houd je op de hoogte!

Tijdens het gehele proces stuur ik je foto’s en filmpjes. Je wordt dus actief betrokken bij het creëeren van een beeld van jouw overleden maatje. Dit wordt enorm gewaardeerd door mijn klanten!

Hondenurn overleden hond buldog keramiek

Jouw hond in beeld!

Het beeld wordt gebakken op 1040 graden in een keramiekoven. Telkens is het spannend als de oven wordt geopend. Het beeld kan door jou opgehaald worden maar verzending is ook mogelijk.

Hondenbeelden door mij gemaakt

Hondenurn overleden hond buldog keramiek
Franse Buldog | Keramiek 30x30x30cm | Te koop
Asbeeld hond stafford terrier keramiek
Americaanse Stafford | Keramiek Verkocht
Asbeeld cocker spaniel keramiek dierenbeeld
Cocker Spaniel | Keramiek Verkocht
Dierenbeeld-boomklever-schors-keramiek.

De muskusos is prachtig. Hij heeft een plekje naast de TV gekregen zodat we hem vanaf de bank goed kunnen zien. Het was een fijne ervaring om bij Inez dit beeld te kopen. Ze gaf ons goed advies, zodat we de juiste keuze hebben gemaakt.

– Ed –

 

Dierenbeeld-boomklever-schors-keramiek.

Heel tevreden over de aankoop van onze boomklevers. Heel aangename ervaring om Inez te mogen ontmoeten op de keramiekmarkt in Maaseik. Zeer mooie dierenbeelden die waarheidsgetrouw zijn vervaardigd met de nodige accenten en expressie.

– Bart –

 

Dierenbeeld-boomklever-schors-keramiek.

Inez zet haar talent, skills en tijd in om iets te creëren waar mij in elk geval de mond van open viel. Ik heb inmiddels een beeld van haar, waar ik dagelijks van geniet.

– Martine –

 

Hallo!

Mijn naam is Inez Eijkenboom en ik maak met veel liefde dierenbeelden van overleden huisdieren. Hierbij werk ik nauw samen met jou, want jij kent jouw lieve maatje als de beste. Ik vind het namelijk zeer belangrijk dat het beeld de persoonlijkheid van het overleden dier uitstraalt. Tijdens het hele maak-proces word je op de hoogte gehouden met behulp van foto’s en filmpjes. SAMEN maken we dus een prachtig dierenbeeld waarin je ook de as, een plukje haren, de halsband of het favoriete speeltjes van jouw overleden huisdier kunt bewaren.

Mensen troost bieden met een beeld van hun overleden huisdier maakt mij zeer dankbaar!

Inez Eijkenboom met dierenbeeld ijsbeer.
Meer dierenbeelden zien?

Ik maak niet alleen dierenbeelden van overleden huisdieren maar ook van vele andere bijzondere diersoorten. Mijn passie voor dieren is groot en er zijn dan ook maar weinig diersoorten die ik niet interessant, mooi of bijzonder vind. Eigenlijk zou ik ze het liefst allemaal in een dierenbeeld vastleggen!

Hondenurn overleden hond buldog keramiek

Een dierenbeeld voor Freek Vonk!

 

Holy moly!!! Hoe gaaf is dit?!!

Freek Vonk, één van de grootste dierenliefhebbers van Nederland, is super blij met mijn beeld van een Afrikaanse wilde hond! Ik ontving een filmpje waarin ik persoonlijk door Freek werd bedankt. Super leuk! Dit was zijn reactie:                                              pppppppp
Wat een ongelooflijk mooie wilde hond met geweldige details! Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor dit prachtige beeld! Ik kan aan dit prachtige beeld zien dat wij onze liefde voor dieren delen. Ik ben er super blij mee en geef hem een mooi plekje in mijn huis. 
Freek Vonk met dierenbeeld in keramiek
Freek Vonk met dierenbeeld in keramiek

Denk je erover om een beeld van jouw overleden hond te laten maken?

Maar twijfel je nog? Dat snap ik, want het klinkt misschien als een hele onderneming. Je kunt me altijd bellen of mailen, ook al weet je het nog niet zeker. Ik denk graag met je mee.

Wil je meer weten? Stuur me gerust een berichtje!

 

1 + 3 =

Contact opnemen met Inez

 

06 – 24 23 84 74

info@inezeijkenboomsculptures.nl

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag