asbeeld van Hond laten maken

Het is niet gek om je hond, waarmee je 24/7 samenleefde, te missen. Een hond is volledig afhankelijk van jouw zorg en jij hebt dit jarenlang met veel liefde gedaan. Je hebt je aangepast aan je viervoeter; je stond vroeger op dan je lief was omdat je hond nodig een plasje moest doen, je nam minder bagage mee op vakantie want de hond moest er ook nog bij in de auto (inclusief zijn eigen mand) en al die keren dat jullie samen in de regen wandelden nam je graag voor lief.

Het is een groot misverstand dat rouw om huisdieren alleen voor kinderen is. Nee, ook volwassenen hebben het recht om verdriet te hebben als hun beste dierenvriend overlijd. Het is normaal dat je hart in duizend stukjes breekt wanneer je afscheid moet nemen van die vrolijke haarbal. Gun jezelf de tijd om het verlies te verwerken. Misschien ben je op zoek naar een manier om alle spullen van jouw overleden hond te bewaren. Zeg nou zelf, wat is mooier dan al die aandenken bewaren in een beeld dat op jouw hond lijkt?

Aandenken aan overleden hond

Je hebt besloten om jouw hond te laten cremeren. Je hebt de as van jouw dierbare vriend opgehaald en denkt; wat nu? Waar moet ik de as bewaren? En zijn halsband en het plukje haren dat je nog snel afknipte voordat je hem naar het crematorium bracht? Je wilt zijn spulletjes niet “verstoppen”. Het liefst wil je alle herinneringen aan hem nooit meer vergeten. En alle aandenken op één plek bij elkaar bewaren. 

Je hield zielsveel van jouw hond en je voelde je oprecht een stuk beter als je even naar hem keek. Niet alleen kijken naar jouw maatje in levende lijve, maar ook kijken naar een tastbaar aandenken aan jouw hond kan je opfleuren. 

asbeeld van HOND

Met veel plezier en passie maak ik dierenbeelden in keramiek en brons. Deze beelden hebben allemaal een holte in hun buik. De as, haren, halsband of favoriete speeltje van jouw overleden hond kunnen dus in het beeld bewaard worden. Kortom, het is niet alleen een hondenbeeld maar ook een asbeeld.

Dierenbeeld teckels urn keramiek inez eijkenboom animal sculptures.

Een hondenbeeld waarvan je blij wordt als het je het ziet

Een beeld dat je even een aai over zijn kop kunt geven en waartegen je kunt praten, zoals je eerder ook altijd deed

Asbeeld voor hond

Dit is wat ik maak

Helemaal naar jouw wens
Dierenbeeld urn teckel zittend keramiek inez eijkenboom animal sculptures.
Dierenbeeld teckels urn keramiek inez eijkenboom animal sculptures.
Dierenbeeld teckel zittend pootjes opzij keramiek inez eijkenboom animal sculptures.

Hoi, mijn naam is Inez Eijkenboom en ik heb een grote passie voor dieren, zowel in levende lijve als in beeldende kunst.

Met ontzettend veel plezier maak ik dierenbeelden in keramiek en brons. Ik vind het heerlijk om met mijn handen uit een oermateriaal zoals klei, dierenbeelden tot leven te laten komen. 

Mensen troost bieden met de door mij gemaakte asbeelden blijft mij ontroeren!

Inez Eijkenboom met dierenbeeld ijsbeer.
Dierenbeeld beer moeder met jong keramiek inez eijkenboom animal sculptures.

 

Wil jij een asbeeld laten maken:

  • van jouw hond, kat, konijn, cavia, paard of ander huisdier?
  • waarin de persoonlijkheid en kenmerken van jouw geliefde huisdier zijn vastgelegd.
  • waarin je ook een plukje haren, halsband of favoriete speeltje van jouw overleden huisdier kunt bewaren?
  • dat geen kitsch is? Dus uniek én met karakter?

Welkom, dan ben je bij mij op het juiste adres! 
 

Hoe word een asbeeld van mijn hond gemaakt?

1. Foto’s en filmpjes van jouw overleden hond

Ik maak alle asbeelden met behulp van foto’s. Het is voor mij dus geen enkel probleem om een beeld te maken van een reeds overleden hond. Mochten er filmpjes jouw viervoeter beschikbaar zijn, dan zijn die zeker welkom. Hoe meer beeldmateriaal, des te beter.

 

2. Wat zijn jouw wensen voor het asbeeld?

Een asbeeld in opdracht laten maken begint altijd met een vrijblijvende aanvraag. Deze geeft mij informatie over jouw wensen wat betreft het hondenras en het materiaal (keramiek of brons). Vervolgens neem ik contact met je op om de details te bespreken. Denk hierbij aan de houding van het dier (zittend, liggend, lopend), het karakter (speels, verlegen, trots) en andere specifieke eigenschappen die jij graag in het beeld terug wil zien. Subtiele details, zoals een iets opgeheven kop, gespitste oren of een stiekeme blik opzij, brengen het dierenbeeld tot leven.

 

3. Samen maken we een asbeeld van jouw hond

Zodra jij besloten hebt dat je graag jouw hond in een beeld vastgelegd wilt hebben, gaan we samen aan de slag. Ja, je leest het goed: SAMEN! Ik heb namelijk jouw hulp nodig omdat jij jouw hond het beste kent. Jij weet als geen ander welke eigenschappen jouw dierbare vriend zo herkenbaar en speciaal maakten!

Een dierenbeeld waarin je de as, een plukje haren, halsband of

favoriete speeltje van jouw overleden huisdier kunt bewaren

Kortom, een tastbaar aandenken dat je op een mooie plek in huis, de tuin

of bij het graf van jouw dierbare vriend kunt zetten

Wat klanten zeggen:

Meer dierenbeelden die ik gemaakt heb:

Dierenbeeld vos zittend urn keramiek inez eijkenboom animal sculptures.
Dierenbeeld-das-zittend-inez-eijkenboom

Asbeelden op Social media

Wil je graag weten hoe ik de asbeelden voor honden maak? Of ben je benieuwd met welk dierenbeeld ik bezig ben?

Bekijk het hieronder of volg mij op Instagram of Facebook!

Inez Eijkenboom met dierenbeeld ijsbeer.

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag