aandenken aan overleden huisdier

Afscheid nemen van een huisdier is vreselijk verdrietig. We hebben een bijzondere band met ons huisdier en kunnen bij onze hond, kat, konijn of paard helemaal onszelf zijn. Sterker nog: ze zoeken ons vaak op als we verdrietig zijn. En juist degene die ons zo goed kan troosten, moeten we nu missen. Veel mensen die voor het eerst een huisdier verliezen, verbazen zich over de enorme impact en zullen zeggen: “Dit was mijn laatste huisdier, want dit verdriet wil ik nooit meer meemaken.”

 

Een beeld als aandenken aan overleden huisdier

Wanneer je afscheid hebt moeten nemen van je geliefde huisdier is het goed om de mooie herinneringen te koesteren. Een mooi aandenken kan je hierbij helpen. Na het overlijden van je maatje breekt er natuurlijk een moeilijke tijd aan. Een tijd van gemis vooral. Je zal vele mooie herinneringen gaan ophalen. Herinneringen die altijd bij je blijven en je laten glimlachen over de mooie tijd die jullie samen hebben gehad. Naast alle herinneringen, wil je misschien ook een tastbaar aandenken aan je trouwe vriend. Een mooi aandenken dat je een plekje kunt geven in jouw huis of tuin.

Dierenbeeld kat zwart wit slapend keramiek inez eijkenboom animal sculptures.
Aandenken aan overleden hond of kat

Dit is wat ik maak

Helemaal naar jouw wens

Dierenbeeld urn teckel zittend keramiek inez eijkenboom animal sculptures.
Dierenbeeld kat zittend keramiek inez eijkenboom animal sculptures.
Dierenbeeld teckel zittend pootjes opzij keramiek inez eijkenboom animal sculptures.

Mijn dierenbeelden zijn allen uniek en handgemaakt.


Hierbij vind ik het heel belangrijk dat de beelden het karakter van het dier uitstralen: stoer, speels, energiek, nieuwsgierig, alert of juist heel fragiel.

Dit geeft ieder beeld zijn eigen persoonlijkheid.

 

Dierenbeeld beer moeder met jong keramiek inez eijkenboom animal sculptures.

 

Wil jij een beeld laten maken:

  • van jouw hond, kat, konijn, cavia, paard of een ander huisdier?
  • waarin de persoonlijkheid en kenmerken van jouw geliefde huisdier zijn vastgelegd.
  • waarin je de as, haren of halsband van jouw overleden huisdier kunt bewaren?
  • dat geen kitsch is? Dus uniek én met karakter?

Welkom, dan ben je bij mij op het juiste adres! 
 

Hoe wordt een aandenken aan mijn huisdier gemaakt?

1. Foto’s en filmpjes van jouw overleden huisdier

Ik maak alle dierenbeelden met behulp van foto’s. Het is voor mij dus geen enkel probleem om een beeld te maken van een reeds overleden huisdier. Mochten er filmpjes van het huisdier beschikbaar zijn, dan zijn die zeker welkom. Hoe meer beeldmateriaal, des te beter.

 

 

 

2. Wat zijn jouw wensen voor het aandenken?

Een beeld in opdracht laten maken begint altijd met een vrijblijvende aanvraag. Deze geeft mij informatie over jouw wensen wat betreft de diersoort (hond, kat, konijn, cavia, paard of een ander huisdier) en het materiaal (keramiek of brons). Vervolgens neem ik contact met je op om de details te bespreken. Denk hierbij aan de houding van het dier (zittend, liggend, lopend), het karakter (speels, verlegen, trots) en andere specifieke eigenschappen die jij graag in het beeld terug wil zien. Subtiele details, zoals een iets opgeheven kop, gespitste oren of een stiekeme blik opzij, brengen het dierenbeeld tot leven.

 

 3. Samen maken we een aandenken aan jouw huisdier

Zodra jij besloten hebt dat je graag jouw huisdier in een beeld vastgelegd wilt hebben, gaan we samen aan de slag. Ja, je leest het goed: SAMEN! Ik heb namelijk jouw hulp nodig omdat jij jouw maatje het beste kent. Jij weet als geen ander welke eigenschappen jouw geliefde dier zo herkenbaar en speciaal maken!

Foto koe kop dierenbeeld keramiek laten maken in opdracht.

Ik vind het belangrijk om jou bij het creatieve proces te betrekken!

regelmatig zul je foto- en video updates van mij ontvangen via email of whatsapp om je op de hoogte te houden

Hoi, mijn naam is Inez Eijkenboom en ik heb een grote passie voor dieren, zowel in levende lijve als in beeldende kunst.

Met ontzettend veel plezier maak ik dierenbeelden in keramiek en brons. Ik vind het heerlijk om met mijn handen uit een oermateriaal zoals klei, dierenbeelden tot leven te laten komen.

Het ontroerd mij telkens weer als ik met een aandenken, in de vorm van een door mij gemaakt dierenbeeld, mensen troost kan bieden.

Inez Eijkenboom met dierenbeeld ijsbeer.

Meer dierenbeelden die ik gemaakt heb:

Dierenbeeld vos zittend urn keramiek inez eijkenboom animal sculptures.
Dierenbeeld berberaap familie met jong keramiek inez eijkenboom animal sculptures.

Wat klanten zeggen:

De muskusos is prachtig! Hij heeft een plekje naast de TV gekregen zodat we hem vanaf de bank goed kunnen zien. Het was een fijne ervaring om bij Inez dit beeld te kopen. Ze gaf ons goed advies, zodat we de juiste keuze hebben gemaakt!

ED

Ik heb de neushoorn voor mijn verjaardag gekregen. Hij is een mooie blikvanger in onze woonkamer. Het beeld is prachtig afgewerkt en we staan er nog steeds versteld van hoe echt hij lijkt!

ROOS

Heel tevreden met de aankoop van onze twee boomklevers. Heel aangename ervaring om Inez te mogen ontmoeten op de keramiekmarkt in Maaseik. Zeer mooie dierenbeelden die waarheidsgetrouw zijn en vervaardigd met de nodige accenten en expressie.

BART

Inez Eijkenboom met dierenbeeld ijsbeer.

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag